Maestrul Dan Dumitru

Despre Maestrul Dan Dumitru

Comisar Șef (r) în Poliția Română, expert în intervenție, acțiuni speciale și anti-terorism cu 26 de ani de experiență în Serviciul pentru Intervenție și Acțiuni Speciale - S.I.A.S.
Image

Maestrul Dan Dumitru este un fost ofițer operativ al Poliției Române, care din anul 1991 a activat în cadrul Serviciului pentru Intervenție și Acțiuni Speciale (S.I.A.S.) al Poliției Române, trecând rapid de la luptător la șef de grupă și apoi la coordonator și comandant de grup.
În anul 2016 trece în rezervă însă își continuă activitatea, susținând activități specifice de instruire în domeniul protecției și escortării VIP, în intervenție și escaladă alpină, conducere tactică auto, imobilizare și conducere forțată, securitate aviatică și siguranța zborului, protecție radioactivă și decontaminare, negociere și intervenție în luare de ostatici, anti-terorism și piraterie navală.
Are competențe și abilități de analiză tactică și analiză de risc, intervenție SWAT, prevenirea și combaterea actelor de violență stradală și banditism. Este expert în arme de foc, având inclusiv competențe de armurier, precum și în prim ajutor și ski alpin.
Maestrul Dan Dumitru este fondatorul și președintele „Close Combat România” și „Urban Survival Academy”, profesor afiliat la „Artes Marciales Profesionales”.

Educație generală și experiență marțială

Formarea generală, formarea profesională și măiestria în artele marțiale

Arte marțiale

Abilități și niveluri în artele marțiale și forme de luptă
Close combat military self defence (10 DAN)
Aikijutsu (9 DAN)
Aikido (1 DAN)

Educație generală

Educație universitară
  • Este licențiat în drept (2010) și educație fizică și sport (2011).
  • Are studii postuniversitare în relații internaționale (2003), managementul poliției (2007) și management strategic în afacerile interne (2011) în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, precum și în operații speciale și luptă anti-terorism (2006) și instruire în operațiuni de menținere a păcii și terorism global (2008) în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.
    • A finalizat mai multe programe de master în managementul afacerilor publice (2007), siguranța cetățenilor și terorism (2008), relații internaționale și integrare europeană (2008) și securitate și apărare națională (2008)
    • A finalizat un doctorat în securitate națională (2011) la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
Cron Job Starts